BMY Podcast met Danny Ghosen
donderdag 8 april 2021

BMY Podcast met Danny Ghosen

Wekelijks maakt Joost Koning voor BMY de podcast Joost Mag Het Weten. De 75ste gast is programmamaker Danny Ghosen.

Hij was ooit actief als automonteur, maar na de School voor Journalistiek te hebben gedaan mocht hij als journalist aan de slag bij achtereenvolgens de Wereldomroep, RTV Utrecht en de MultiCultureleTelevisieNederland. Hier viel hij op, waardoor hij daarna ook allerlei programma’s voor de publieke omroep mocht maken.

Danny Ghosen
Hij deed dit eerst voor PowNed, toen voor de EO, vervolgens voor de NTR, en inmiddels voor de VPRO. In vrijwel al die programma’s laat hij mensen aan het woord vanuit ‘de rafelranden van de samenleving’ waardoor er voor hem deuren opgaan die voor andere journalisten dicht blijven. Je kunt denken aan programma’s als Danny op Straat, Danny Demonstreert, Danny in de Buitenwijken, Danny in Arabistan, De Slag om Libanon én Danny in the Brotherhood.

Waarom is hij nu al bij vier verschillende omroepen actief geweest? En is hij (met zijn goede kijkcijfers) ook weleens door de commerciëlen benaderd? Hoe maakt hij verbinding met mensen uit de rafelranden van de samenleving, die zich toch vaak onder de radar begeven? En hoe weet hij kritisch het gesprek aan te gaan en zo de juiste vragen te stellen aan mensen die de NPO als propaganda zien of zich in het criminele circuit begeven en dus allerlei wapens bij zich dragen? Vanuit de woning van Joost geeft Danny de antwoorden op onder andere deze vragen.

De BMY Podcast is ook beschikbaar op Spotify en de Apple podcast app.

Bron: BMY

Bericht delen