Esther Wissink
Senior Manager Research Warner Bros. Discovery
2023 - week 10

Teamwork Makes The…

En voordat je het weet, is het vrijdag: het einde van de werkweek én ook van mijn bijdrage aan deze rubriek. Er is nog een laatste aspect van mijn werk dat ik niet onbeschreven wil laten. Iets waarvan ook onderzoek uitwees dat het een belangrijke factor is voor werkgeluk.

Ik doel op de groep mensen met wie we gemiddeld per week meer tijd spenderen dan met goede vrienden. Voel je hem al aankomen? Yes, dat zijn de collega’s! Met ‘One Team’ als één van de basisprincipes binnen Warner Bros. Discovery vind ik dit niet alleen zelf belangrijk, maar is het ook onderdeel van ons DNA. Naast het ‘samenwerken tussen teams’, ‘respect’ en ‘onderling support’, spreekt het ‘vieren van successen’ mij ook zeer aan. En hoe kan dit nu beter dan tijdens een VrijMiBo? Vandaag staat er niet zomaar een borrel op de planning, nee, het is tijd voor een heuse ‘Silent Disco’.

Ik hoor je denken ‘gezellig zeg, met koptelefoons op’. Dat was ook mijn idee als redelijke ‘newbie’. Maar na wat snelle research (het bloed kruipt waar het niet gaan kan) naar ‘waarom mensen naar silent disco’s gaan’ heeft ChatGPT mij overtuigd. Ik citeer: ‘For socializing. The shared experience of wearing headphones and dancing to the same music can create a sense of community and socializing among attendees.’ Dus meteen een goed moment om de nieuwe collega’s beter (en op een andere manier) te leren kennen.

Maar voor het zover is, start ik de dag met de wekelijkse ‘OTThee Catch-up’, koffie is gelukkig ook toegestaan. Even napraten met collega’s over de Global Streaming & Games Townhall van gister. Ook is vrijdag een dag met minder meetings, dus ruimte om achterstanden bij te werken voor een frisse start van een nieuwe week. Een week waarin het gezellig druk wordt op het Kraanspoor kantoor, want de ‘Warner’-collega’s van het Piet Heinkade kantoor komen tijdelijk bij ons, terwijl dat kantoor geredesigned wordt.

Vanwege de fusie is het bijna tijd voor het voormalige Discovery-team om het Kraanspoor in te ruilen voor de Piet Heinkade. Vast even wennen na al die jaren, maar hé, het vertrouwde Amsterdamse IJ blijft dichtbij. Tijd om echt samen te gaan en vanaf één locatie keihard als team te werken aan het succes van de mooie merken binnen ons portfolio. Ik ben mijn week met een cliché begonnen en sluit er ook mee af, want ook deze is weer waar: ‘Teamwork Makes The Dreamwork’.

Esther Wissink
Senior Manager Research Warner Bros. Discovery 

De week van Esther Wissink

Senior Manager Research Warner Bros. Discovery
2023 - week 10