Jeroen de Goeij
Content Lead Bindinc.
2022 - week 41

Showtime voor de podcast

Als je graag en veel praat over tv, films en series, dan is een podcast lanceren toch wel heel makkelijk? Ja en nee.

Als podcastfan en veelkijker ligt een eigen podcast natuurlijk voor de hand. Iedereen heeft er een, dus waarom niet? Komt nog bij dat ik met collega en maatje Irma Tomas ieder beschikbaar moment van de dag discussieer over tv, films en series.
Wij kijken veel, hebben altijd een mening klaar en zijn het regelmatig met elkaar oneens. En in gesprek met Irma kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Als het maar gaat over geld, seks of een schandaal. In het kort: leuk voor de luisteraar.

Dus de belangrijkste ingrediënten liggen al klaar, inclusief de naam en het format. Al oefenend hebben we de basis ontwikkeld, nu komt het aan op echt werken. Veel kijken, aantekeningen maken en belangrijker nog: iedere week de studio in. Agenda’s blokken en aan de slag.
Want veel langer kunnen wij de lancering niet uitstellen. Onze collega’s van sales hebben een commerciële partner gevonden en ze verwachten eindelijk resultaat. Dus hou je favoriete platform in de gaten voor de eerste aflevering van Wij Kijken Alles, de wekelijkse podcast van TVgids.nl

Maar zover is het nog niet, dus nu alvast een paar luistertips. Een beetje voor insiders misschien, maar dat kan hier bij BM best:
Content Wars – Kirsten Jan van Nieuwenhuizen en Jelle Maasbach bespreken tv-formats, hits en flops.
Televisië – Alex Mazereeuw en Michel Doodeman nemen niet alles wat ze op lineaire tv zien al te serieus.
The Video Archives – Quentin Tarantino en Roger Avery discussiëren aanstekelijk over oude en soms nogal obscure films.
The Directors Cut – De podcast van Directors Guild of America is vaak nogal een slaperige bedoening, maar wél leuk als je de besproken film goed vindt.

Jeroen de Goeij
Content Lead bij Bindinc. en onder andere inhoudelijk verantwoordelijk voor TVgids.nl en de Gouden Televizier-Ring verkiezing. 

De week van Jeroen de Goeij

Content Lead Bindinc.
2022 - week 41