Frans de Jong
Senior Engineer EBU
2023 - week 50

Pixel naar links, pixel naar rechts

Dit jaar staat nog één release gepland van onze nieuwe EBU tech-i applicatie. Tot nu toe is de app alleen toegankelijk voor EBU-leden (publieke omroepen dus).

Eerdaags moeten ook niet-leden de laatste ontwikkelingen van de EBU, DVB en 5G-MAG via de tech-i app kunnen volgen. In januari gaan we nog een stapje verder en openen we ook een deel van de video library voor niet-leden.

Sinds de soft launch tijdens de IBC hebben we talloze bugs verholpen en andere verbeteringen doorgevoerd. De front-end is gemaakt met Flutter, om de ontwikkelingskosten voor Android en iOS in toom te houden. De back end is gebaseerd op die van andere EBU-projecten. Dankzij de EuroVOX vertaaldienst is alles in acht talen beschikbaar, doorzoekbaar en AI-ondertiteld. Meer talen volgen.

Vandaag is een nieuwe tester aangeschoven bij het team. Ik verwacht dat hij ons als product-owners veel (test)tijd gaat besparen. Al snel bleek dat hij goed is in het vinden van bugs en een goed oog heeft voor details: een menubar was 2 pixels te hoog! Zoals een oud-NOB-collega placht te zeggen: “Soms is het simpelweg een kwestie van pixel naar links, pixel naar rechts.”

Frans de Jong
Senior Engineer – European Broadcasting Union (EBU) 

De week van Frans de Jong

Senior Engineer EBU
2023 - week 50