Matthijs Langendijk
Solutions Architect Media Services bij Triple
2024 - week 10

Kruisbestuiving

Voor een klant zijn we op dit moment een integratie tussen mobiel en smart tv aan het realiseren. Daarmee kan je als eindgebruiker simpelweg je mobiel gebruiken om de applicatie op het grote scherm te toveren. Dus geen gedoe meer met die onhandige afstandsbediening.

Maar er zijn meer redenen om je smartphone- en tv-applicaties met elkaar te verbinden. Het is belangrijk om te begrijpen dat eindgebruikers gedurende de dag verschillende apparaten gebruiken. De ochtend begint meestal met het checken van nieuws en het bekijken van korte, verticale video’s op telefoon (en soms tablet) terwijl mensen nog in bed liggen. Dit verplaatst zich naar de keukentafel tijdens het ontbijt met een kopje koffie of thee, waar iets langere content wordt geconsumeerd.

Op kantoor voeren de laptop en computerschermen de boventoon, met af en toe het mobiele scherm voor berichtjes tussendoor. Maar het belangrijkste kijkpunt gedurende de werkdag is het middelgrote scherm. Het type video wat daarop wordt gekeken, is heel anders. Waar video’s op mobieltjes vaak verticaal en van korte duur zijn, is dat op middelgrote schermen in een horizontaal formaat en van middellange duur, zo’n 5 tot 15 minuten. Na het werk kiezen mensen weer voor hun mobiele telefoon op weg naar huis.

Eenmaal thuis verandert de kijkervaring opnieuw, met de televisie als centraal punt. Vaak in een gedeelde setting, samen op de bank, naar een lange film of tv-serie kijken, maakt deze derde manier van kijken heel anders dan de twee meer persoonlijke benaderingen op andere schermen. Video op televisie is dan ook vaak gericht op familie-kijken, terwijl de content voor mobiel een veel persoonlijker tintje heeft.

Zoals je ziet, is het enorm belangrijk om op alle verschillende soorten schermen aanwezig te zijn. Gedurende de dag zijn je eindgebruikers op verschillende manieren video aan het consumeren en je wilt dan ook niet dat ze jouw applicatie moeten missen op een bepaald tijdstip van de dag. De connectie die we voor onze klant aan het integreren zijn, is een enorm belangrijk onderdeel van deze strategie.
De connectie zorgt in essentie voor kruisbestuiving tussen mobiel, laptop en televisie. Zo kunnen je gebruikers je applicatie altijd vinden. Op ieder type scherm, en nog belangrijker: op ieder moment van de dag. Waar lees jij deze blog eigenlijk? Is dat op mobiel aan de keukentafel, of op je laptop terwijl je achter een bureau zit? Zoals je ziet, werkt het principe voor bijna alle online media ;). Voor nu een fijne werkdag gewenst en op naar morgen voor de laatste in mijn ‘week van’!

Matthijs Langendijk
Solutions Architect Media Services bij Triple 

De week van Matthijs Langendijk

Solutions Architect Media Services bij Triple
2024 - week 10