Alex Vermeulen
Solution Architect bij D&MS
2024 - week 14

Interne samenwerking

Vandaag hebben we een intern overleg met het engineeringsteam. Het delen van kennis zorgt voor een solide basis voor nieuwe én lopende projecten. We zorgen dat we elkaar op de hoogte houden van de status van projecten en bespreken de uitdagingen die we tegenkomen. Zo ook bij de NOS.

D&MS heeft een breed palet aan klanten, zoals de NOS, NPO, EMG en veel regionale omroepen. Maar bijvoorbeeld ook de Tweede Kamer, Houses of the Oireachtas (Ierland) en TVN group (Duitsland). Veel en divers dus, zowel nationaal als internationaal. Dit vraagt als engineer aanpassings- en inlevingsvermogen. Het snappen van hoe een klant zijn toekomstige systeem wil zien (en horen) werken, maar ook lokale cultuur en werkethiek zijn belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Duitsers communiceren nou eenmaal net wat anders dan wij Nederlanders…

Specialisme komt met de jaren. Mijn collega-engineers en hun kennis zijn een belangrijk onderdeel van de kracht van ons bedrijf. Om tot oplossingen te komen, kunnen we elkaar om raad en daad vragen; Bram van Aar is van groot belang bij projecten waar grote media (SMPTE2110)-netwerken moeten worden geïmplementeerd. Rick Jansen heeft veel kennis over softwareoplossingen en interfaces, Max Haring is onze radio engineer. Allemaal hebben ze ook systeemkennis en vullen we elkaar aan waar nodig. Specialismen zijn belangrijk, maar de samenwerking brengt ons verder. Zowel voor grote, complexe omgevingen als kleinere installaties.

NOS Studio 8
Momenteel zijn we druk bezig bij de NOS met de realisatie van Studio 8; studio 10 en 7 zijn de afgelopen jaren al opgeleverd. Een mooi voorbeeld van onze interne samenwerking, waarbij ik het high level design heb voorgesteld, Bram het IP-netwerk uitgedacht heeft en Max de audio heeft uitgewerkt. En niet te vergeten Eelco de Jong, die als projectmanager alles in goede banen leidt.

Operationeel ben ik nu zijdelings betrokken bij dit project. Wat ik dan wel doe? Ik doe gewoon wat ik leuk vind: snoeren, stekkers, nullen en enen. O ja, en die 32 camerawagen in Oud Gastel. Een beetje creatief zijn en zorgen dat ieder project weer uniek is. Dat maakt ons werk zo leuk!

Alex Vermeulen
Solutions Architect D&MS