Ilja Willems
Tv- & documentairemaker en eigenaar Bureau NY
2021 - week 48

World domination

In de laatste paar maanden hebben we hier in New York te maken met een bijzonder interessant fenomeen. Het betreft een influx van Nederlandse scenarioschrijvers, correspondenten, acteurs en filmmakers en het leuke is: het zijn allemaal jonge vrouwen.

Sommigen zijn hier al een tijdje of kwamen al met enige regelmaat op en neer, anderen komen echt net vers van de boot. Ze komen om New York op te snuiven, uit te proberen, over te nemen of uit te wonen. Allemaal even gedreven en enthousiast.

Ik heb het afgelopen decennium een groot arsenaal aan Nederlanders zien komen en gaan maar deze lawine aan vers bloed is best opmerkelijk. Zou het door de pandemie komen dat men denkt ‘het is nu of nooit’? Of is het toeval? Ik vind het persoonlijk erg leuk dat er zo veel vrouwen zijn. Het bewijst: de tijd dat correspondenten of filmmakers vooral blanke-mannen-van-middelbare-leeftijd waren, is toch echt voorbij.

Volgende week organiseer ik een borrel voor deze club hongerige wolvinnen. Dan gaan we het hebben over al onze projecten. En world domination. Want ik denk dat het de hoogste tijd is. En grote plannen beginnen zoals iedereen weet met een drankje aan een Brooklynse bar. Ik zeg Cheers!

Dit was de laatste bijdrage vanuit mijn woonplaats New York waar ik al zo’n tien jaar met veel plezier werk aan documentaireseries en tv-producties. Laat vooral eens van je horen als je geïnteresseerd bent in wat we doen! info@bureauNY.tv

Ilja Willems
Tv- & documentairemaker en eigenaar Bureau NY

De week van Ilja Willems

Tv- & documentairemaker en eigenaar Bureau NY
2021 - week 48