Frank Verzantvoort
Managing Director No Pictures Please | Fremantle Sports
2021 - week 47

Dagelijks

Op mijn eerste visitekaartje van Fremantle stond ‘Manager Sport en Eigen Huis & Tuin’. Daar hebben we lang over vergaderd, dat snappen jullie. Aan mij de eer om seizoen 27 van Eigen Huis & Tuin op te tuigen. Zelfde cast, nieuwe ploeg.

Lang verhaal kort: het waren veertig schitterende uitzendingen. Op 9 april 2020 werd bekend dat na 27 jaar Eigen Huis & Tuin zou gaan stoppen. De manager Sport en Eigen Huis & Tuin was de helft van zijn titel kwijt. Op dat moment verhuisde 5 uur Live naar SBS6 en werden wij gevraagd na te denken over een nieuwe invulling. Niet geheel onlogisch gebruikten we veel componenten van het alom geprezen EHET, voegden koken toe en gingen op zoek naar een nieuwe cast. Dit alles in rap tempo om op 30 augustus 2020 op zender te kunnen. Dagelijks.

We waren gezegend met de hulp van een deel uit ons ‘oude’ EHET team, aangevuld met nieuwe specialisten en natuurlijk de kennis en kunde vanuit ons bedrijf. We hebben lang lopen soebatten over de titel van het programma. Te lang, volgens Peter van der Vorst. Die maakte er in één meeting Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven van. Herkenbaar en met ‘Lekker Leven’ een twist en de validatie om, onder meer, koken toe te voegen.

We zijn er niet zonder slag of stoot gekomen. Ons team heeft tijdens het eerste seizoen het format omgegooid en gefinetuned totdat we tevreden waren. Het knappe is dat de makers zich blijven uitvinden. Ze blijven werken aan inhoud, talent en look & feel. Die effort bepaalt het succes van de show. Vanavond nummer 224. Het marktaandeel is stabiel, we staan op de vooravond van serie 4, grid 3.7 staat klaar, huizen en tuinen worden al ingemeten en de culi-redactie is al aan het experimenteren met nieuwe receptuur.

Op twintig kilometer afstand van de opnamelocatie van EH&T:LL staat de studio en redactie van 112Vandaag. Onze derde en meest recente daily. Daar tikken we vanavond de 144e uitzending aan en zijn dagelijks met het team aan experimenteren om het programma te krijgen waar we willen zijn. Dit terwijl ze iedere avond live tv moeten maken. Superknap. Het is alsof ze de rails aan het leggen zijn, terwijl de trein al rijdt. Dat gaat vaak heel goed, soms niet. Maar dat maakt niet uit, want alleen door te proberen komen we er. We krijgen van RTL 5 de ruimte om te bouwen en fouten te maken. Want morgen is weer een kans om het nóg beter te doen. We doen het immers dagelijks. Tot morgen!

Frank Verzantvoort
Managing Director No Pictures Please | Fremantle Sports

De week van Frank Verzantvoort

Managing Director No Pictures Please | Fremantle Sports
2021 - week 47