Frank Verzantvoort
Managing Director No Pictures Please | Fremantle Sports
2021 - week 47

Aderlating

Goedemorgen BM-lezers!  Het is aan mij jullie de komende vijf dagen mee te nemen in mijn week, werk en wijsheden. Ik ben 51, man van Iris, vader van Mick en Jill.

Tijdens mijn studie ben ik mijn carrière gestart bij AT5. Via RTL Sport, Holland Media House, Blue Circle, RTL Poductions bij Fremantle terechtgekomen. Ik heb geproduceerd en eindredactie gedaan. Binnen Fremantle werk ik als MD op No Pictures Please (NPP), bestuur ik onze sportafdeling en de RTL 4 daily Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. NPP is Fremantle’s derde label naast grote zus Blue Circle en dramaproducent Fiction Valley. NPP’s pijlers zijn reality, crime, factual entertainment en documentaires.

Net als het leeuwendeel van jullie start ik de dag met het checken van de kijkcijfers. De afgelopen week produceerden we darts voor RTL 7. Helaas geen Michael van Gerwen in de finale, maar overall heeft het ‘t goed gedaan. Met nog twee toernooien te gaan, zit het er bijna op. Darts verhuist na elf jaar van RTL 7 naar Viaplay en zijn wij een hele mooie productie kwijt. Naast dat het een gat in ons budget van 2022 slaat, vind ik het ook een aderlating voor de sport.

Ongetwijfeld heeft de rechtenhouder de deal van zijn leven gemaakt, maar darts verhuist van Ahoy naar een achterafzaaltje. Althans, voorlopig. Een ding wat zeker is dat de zichtbaarheid verdwijnt en ik denk niet dat de sport zo sterk is dat Viaplay gaat binnenlopen op de abonnementen. De kijker is ‘verwend’ met jarenlang 111 avonden ouderwetse lineaire uitzendingen, maar zal volgende jaar moeten betalen om de verrichtingen van onze Nederlandse dartshelden te kunnen volgen.

Welk effect gaat dit sorteren op de populariteit van de sport? Ik hoop dat ze die moeite gaan nemen, ik hoop dat van Gerwen weer gaat winnen zodat darts in de spotlichten blijft staan en ik hoop dat Viaplay goed voor het darts gaat zorgen, zodat die mooie sport kan blijven groeien. Tot morgen!

Frank Verzantvoort
Managing Director No Pictures Please | Fremantle Sports

De week van Frank Verzantvoort

Managing Director No Pictures Please | Fremantle Sports
2021 - week 47