Kasper van Kooten
2017 - week 47

#1

Yes, nu ben ik dus gevraagd! Voor Broadcast Magazine, online. En weet u waarom? Ik niet, maar ik dénk omdat ik inmiddels ook producent heet. Op m’n kaartje.

Een andere reden dat ik hier mocht schrijven, kan ik niet bedenken. Want wat zal ik jullie in deze rijkgevulde vakbroederhoek nou eens gaan vertellen over het maken van een cabaretshow, over het uitdiepen van een filmrol of over de geniale drumpartijen van Stewart Copeland? Nee, hier horen jullie bloedbroeders en zusters te schrijven over uitzendstraten, 4K, greenboxen en netmanagers. Niet acteurs, presentatoren, cabaretiers of ander gespuis dat doorgaans vóór de camera’s bivakkeert.

Zoals ik. En toch sta ik hier nu. Omdat ik dus net producent ben. Wat haal ik me in mijn hoofd? Ik bedenk en voer uit, creëer en vertolk. Geïnspireerd geraakt door de jaren van tv, film, muziek en theater. Eigenlijk produceer ik al lang, bedacht ik me. Wat ik zelf bedenk geef ik vorm en een podium.

Maar nu dus in het BV-jasje van Formatters Media. Overigens, wees niet bevreesd: ik ga creatief produceren zonder een seconde illusie dat ik iets beter ga doen dan de vakmensen die dit al jaren doen; jullie! Wellicht wel nét effe anders, qua startpunt, invulling en hoek. Ik koester ook geen ambitie om me om te dopen tot John, Harry of Reinout.

Ik zit voorlopig op mijn kantoortje te prakkiseren hoe ik ‘eigenheid’, iets waar ik toe veroordeeld ben van huis uit, vorm kan geven in deze bizarre maar zeer interessante tijden van schreeuwers, schoppers en doemdenkers. De komende dagen voor jullie een klein kijkje ín mijn vrolijke tv-kopje.

Kasper van Kooten
Producent Formatters Media

(Foto: Bop Mulder)