woensdag 17 januari 2018

Zondag met Lubach wint Gouden Televizier-Ring 2017

Televisieprogramma Zondag met Lubach van de VPRO heeft donderdag de Gouden Televizier-Ring 2017 gewonnen. “Wat ontzettend terecht”, grapte Lubach in zijn ontvangstspeech. En verwijzend naar zijn team: “Deze mensen hier zijn het hart en ziel van het programma.”

In Zondag met Lubach neemt presentator Arjen Lubach op satirische wijze het nieuws van afgelopen week door. De stijl van het programma heeft veel weg van de Amerikaanse show Last week Tonight met John Oliver. Het item waarin Nederland werd voorgesteld aan Donald Trump (America first, The Netherlands second?) ging de hele wereld over.

Andere genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring waren Expeditie Robinson (RTL 5) en Beste Zangers (AVROTROS).

Eerder op de avond won Eva Jinek de Zilveren Televizier-Ster voor beste vrouwelijke presentator. Sinds 2013 presenteert ze haar talkshow Jinek. Dit seizoen trok het programma veel kijkers. “Dit is voor alle mensen die naar mij hebben gekeken en de mensen die de moeite hebben genomen om op mij te stemmen”, zei ze bij het in ontvangst nemen van de prijs. Ze bedankte ook haar collega’s en familie.

Bij de mannen ging de prijs naar Wilfred Genee. De presentator van Voetbal Inside op RTL 7 bedankte zijn vaste gasten Johan Derksen en René van der Gijp. En ook de directie van RTL, waarmee de makers van het programma onlangs een conflict hadden. “Ik krijg hem als presentator maar het voelt als een prijs voor VI.”

Angela Schijf kreeg de Ster voor beste actrice. Jeroen van Koningsbrugge sleepte de Ster voor beste acteur in de wacht. De Televizier Aanstormend Talent Award ging naar Marieke Elsinga, die te zien was in RTL Late Night en Expeditie Robinson en nu werkt voor RTL Boulevard.

Na drie keer genomineerd te zijn, ging de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma donderdag naar Brugklas van AVROTROS.

De prijsuitreiking was te zien op NPO 1 en trok maar liefst 2.068.000 kijkers.

Bron: Televizier/NOS/BM

Bericht delen