Zondag met Lubach start seizoen met anonieme viral
woensdag 17 januari 2018

Zondag met Lubach start seizoen met anonieme viral

In aanloop naar het nieuwe seizoen van Zondag met Lubach heeft het VPRO-programma een wereldwijde hit gescoord met een anonieme video die de suggestie wekt dat er een Game of Thrones spin-off komt. Vandaag bleek in een tweede filmpje dat de mysterieuze figuur met capuchon in de video een verdwaalde Arjen Lubach is.

In de afgelopen maanden produceerden Arjen Lubach en het Zondag met Lubach team de trailer voor de fictieve serie Westeros die zich afspeelt in de moderne tijd, en plaatsten deze vorige week op een anoniem YouTube-account. Binnen een week werd de trailer miljoenen keren bekeken op YouTube en Facebook en verschenen er ronkende artikelen op websites waaronder VICE, Digg, HUMO en The Telegraph. Op internetfora werd de afgelopen dagen druk gediscussieerd over de video en het achterliggende idee.

In de tweede video die vandaag verscheen, onthult een mysterieus figuur met capuchon zich als Arjen Lubach, onderwijl verzuchtend dat hij vermoedelijk ‘terecht is gekomen in een verkeerde televisieserie’ en dat Zondag met Lubach 10 september terug is bij de VPRO op NPO 3. Het is de derde keer dat het programma het nieuwe seizoen aftrapt met een ludiek filmpje.

Bron: VPRO

Bericht delen