woensdag 17 januari 2018

Zomer vol festivals bij de publieke omroep

De radio- en televisiezenders van de publieke omroep zijn weer volop aanwezig op de festivals deze zomer. Van Pinkpop tot North Sea Jazz, de Uitmarkt en het Grachtenfestival: de publieke omroep brengt het allemaal op radio en televisie.

NPO 3 doet uitgebreid verslag van festivals zoals Pinkpop, Best Kep Secret, Down The Rabbit Hole, North Sea Jazz, Concert at Sea, Zwarte Cross, Solar, Lowlands, Zand en Mysteryland. Op NPO 2 is aandacht voor het Holland Festival, Festival Classique, Oerol, Prinsengrachtconcert en de Uitmarkt. Vanaf zondag 3 juli neemt Dieuwertje Blok de kijker in Podium on Tour (NTR) mee naar de meest bezienswaardige zomerfestivals. De festivals zijn ook te zien op de themakanalen NPOCultura en NPO101.TV.

NPO Radio 2 is van 8-10 juli te vinden op het grootste indoor jazzfestival: North Sea Jazz in Rotterdam. Met drie dagen lang interviews en optredens van onder andere Level 42, Simply Red, Earth, Wind & Fire, Pharrel Williams, Jill Scott, The Roots, Gregory Porter en nog veel meer artiesten. Ook tijdens de Nijmeegse Vierdaagse van 19-22 juli zijn de NPO Radio 2 dj’s live te horen vanaf de Nijmeegse Feesten.

De jocks van NPO 3FM doen de hele zomer verslag van festivals. Ze zijn onder andere live te horen vanaf Pinkpop (10-12 juni), Best Kept Secret (17-19 juni), Down the Rabbit Hole (24-26 juni) en Concert at Sea (1-2 juli). NPO 3FM zendt ook uit vanaf Rock Werchter (2-3 juli), Zwarte Cross (22-24 juli), Solar (4-7 augustus) en Lowlands (19-21 augustus).

NPO Radio 4 is te horen vanaf het Holland Festival met een marathonuitzending op 25 juni vanuit het Concertgebouw. De zender doet ook verslag van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, voor de laatste keer onder de artistieke leiding van Janine Jansen. Verder volop aandacht voor de Robeco Summer Nights, Festival Oude Muziek, Grachtenfestival en het Prinsengrachtconcert. Van 22-24 juli zendt NPO Radio 4 drie dagen lang uit vanaf Wonderfeel in ‘s Gravenland. Vanaf eind juli is er dagelijks om 18.00 uur een festivaljournaal in NTR Podium te horen.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen