Zoektocht naar de beste zanggroep in nieuw EO-programma Zing!
vrijdag 24 februari 2023

Zoektocht naar de beste zanggroep in nieuw EO-programma Zing!

Welke zanggroep weet zich onder begeleiding van een mentor te ontwikkelen tot beste van Nederland? Dat is te volgen in het nieuwe EO-programma Zing! De presentatie is in handen van Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart.

De inschrijving voor zanggroepen is geopend: iedere groep van drie zangers of meer is welkom om zich op te geven via www.eo.nl/zing. Eén op de tien Nederlanders zingt in een zanggroep. Dat maakt zingen in groepsverband een populairdere hobby dan voetballen. De grote aantrekkingskracht? Zingen geeft energie. Samen zingen verbindt en verbroedert.

Alle soorten zanggroepen mogen zich opgeven: of ze nu al lang bestaan of pas net zijn begonnen. Alle genres, leeftijden en formaties zijn welkom. Van pop tot gospel, van visserskoren tot studentenkoren, van rap tot smartlap.

De zanggroepen nemen het tegen elkaar op in de auditieronde van Zing!. Daarna krijgen ze begeleiding van een mentor. De mentoren in het programma vertegenwoordigen verschillende muzikale genres. Zij gaan met de groepen aan de slag, om ze klaar te stomen voor de volgende rondes en natuurlijk uiteindelijk de grote finale.

De jury bepaalt per ronde welke zanggroep doorgaat en wie er afvalt. In de jury zitten honderd verschillende mensen uit de muziekindustrie, van muzikanten tot dirigenten en van producers tot componisten. Zing! is nog voor de zomer acht weken lang te zien bij de EO op NPO 1.

Bron: EO/BM

Bericht delen