dinsdag 16 januari 2018

Zilveren Nipkowschijf voor Ramses

De Nipkow-jury heeft woensdagmiddag 4 juni de uitslag bepaald. De winnaar van de Zilveren Nipkowschijf in 2014 is Ramses, de vierdelige AVRO-dramaserie over de jonge jaren van artiest Ramses Shaffy. Dat werd bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in De Vorstin in Hilversum.

De Zilveren Reissmicrofoon gaat naar Edwin Evers voor zijn programma Evers Staat Op. Het wordt sinds 2000 uitgezonden door 538.

Eerder was al bekend dat een Ere Nipkowschijf is toegekend aan de serie Zomergasten van de VPRO, die al sinds 1988 te zien is met wisselende presentatoren. Daarnaast kende de jury een Ere Reissmicrofoon toe aan het radio-oeuvre van Clairy Polak, die onder meer de radioprogramma’s De Klassieken, Met het Oog op Morgen, De Editie, Radio 1 Journaal, De Ochtenden en Ophef en Vertier heeft gepresenteerd. Het tv-programma RTL Late Night van RTL 4 kreeg een eervolle vermelding.

Andere genomineerden voor de Nipkowschijf waren De Kwis met Paul de Leeuw (BNN-VARA) en De bergen achter Sotsji van Jelle Brandt Corstius van de VPRO.

Voor de Reissmicrofoon waren ook genomineerd Open Radio met Timur en Rámon (BNN-VARA) en De Hoorspelfabriek (diverse omroepen).

De jury bestond in 2014 uit Hans Beerekamp (NRC Handelsblad), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant), Angela de Jong (AD), Vincent Smits (Het Parool), Erik Klap (Broadcast Magazine), Walter van der Kooi (de Groene), Willem Pekelder (Trouw), Roeland van Zeijst (Broadcast Magazine), Ron Vergouwen (Radio 1) en Henk van Gelder (freelance).

De Nipkowschijf-uitreiking is mogelijk gemaakt door Broadcast Magazine, Gemeente Hilversum en Ziggo. Alle juryrapporten zijn hier te vinden.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen