Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder
donderdag 21 juni 2018

Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder

De populaire komedieserie De Luizenmoeder, met in de hoofdrol Ilse Warringa als Juf Ank, heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen.

De serie van AVROTROS speelt zich af op een basisschool en toont een komische uitvergroting van het gedrag van ouders en schoolpersoneel. De Luizenmoeder was begin dit jaar te zien op NPO 3 en trok op het hoogtepunt 3,5 miljoen kijkers.

De Luizenmoeder, dat zijn wij allemaal: jong, oud, links, rechts, grachtengordel, provincie, politiek correct of politiek incorrect. Niemand ontkwam, niemand werd gespaard”, aldus de jury. “En dat alles in de herkenbare arena van het schoolplein, dat onder het dunne laagje glazuur van gezellig spelende kinderen en keuvelende ouders een ware jungle is.”

De serie met onder meer rollen voor Jennifer Hofman (moeder Hannah) en Diederik Ebbinge (schooldirecteur Anton) had als kandidaat voor de Zilveren Nipkowschijf concurrentie van In het Spoor van IS en Ersin in Wonderland.

De Zilveren Nipkowschijf is de oudste televisieprijs van Nederland, toegekend sinds 1961 door een jury bestaande uit de gezamenlijke Nederlandse mediajournalisten en -critici.

De Zilveren Reissmicrofoon gaat dit jaar naar het radioprogramma Vroege Vogels (BNNVARA). “Vroege Vogels hoort bij de zondag zoals de Top 2000 hoort bij de tijd tussen kerst en oudjaar. Wat ons betreft mogen er nog 40 jaar bij”, oordeelde de jury.

André van Duin kreeg de Ere Zilveren Nipkowschijf uitgereikt voor zijn televisiewerk. De Ere Zilveren Reissmicrofoon ging naar radiopresentatrice Tineke de Nooij.

Bron: NOS/BM

Bericht delen