Ziggo Sport verwerft rechten Rugby World Cup
vrijdag 4 februari 2022

Ziggo Sport verwerft rechten Rugby World Cup

Ziggo Sport heeft de exclusieve uitzendrechten van de Rugby World Cup gekocht, een van de meest aansprekende sportevenementen ter wereld. In dit toernooi strijden de beste twintig landenteams om het wereldkampioenschap.

Zuid-Afrika is de huidige titelverdediger, Engeland was runner-up en de All Blacks van Nieuw-Zeeland veroverden de derde plaats op het laatste WK dat in 2019 in Japan werd gespeeld. De RWC 2023 wordt in Frankrijk gespeeld.

De rugbyliefhebber komt al jarenlang aan zijn trekken op Ziggo Sport. De sportzender is de thuishaven van de Six Nations, het prestigieuze rugbykampioenschap van het noordelijk halfrond. Ziggo Sport is er in geslaagd om het rechtenpakket verder uit te breiden en voegt naast de Rugby World Cup 2023, ook het de uitgestelde Rugby World Cup 2021 voor vrouwen, de Rugby World Cup Sevens, het World Rugby WXV 2023 (een nieuw landentoernooi voor vrouwen) en de HSBC World Rugby Seven Series toe aan het toch al uitgebreide portfolio.

Six Nations start komend weekend
Komend weekend begint de 128e editie van de Six Nations. De nationale teams van Engeland, Frankrijk, Ierland, Schotland, Italië en Wales strijden om de prestigieuze titel. Zaterdag 5 februari ontmoeten Ierland en Wales (15.00 uur) elkaar en later spelen Engeland en Schotland (17.30 uur) hun eerste duel. Op zondag 6 februari staat Frankrijk – Italië op het programma (15.45 uur). Ziggo Sport zal ook veel aandacht besteden aan de Six Nations voor vrouwen die in maart begint. De wedstrijden zijn uiteraard live te volgen via Ziggo Sport of Ziggo Sport Totaal.

Genieten van de stoere, faire sport
“Het enthousiasme van de fans in de volledig uitverkochte stadions, de fysieke uitputtingsslag op het veld en de onderlinge sportiviteit maken rugby tot een van de mooiste kijksporten die door vrijwel alle sportliefhebbers wordt gewaardeerd”, aldus Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport. “Wij proberen met onze programmering een zo’n breed mogelijk kijkerspubliek aan ons te binden en zijn continu bezig om ons rechtenpakket verder te versterken. Ik ben dan ook blij dat we zo’n groot en aansprekende toernooi als de Rugby World Cup aan onze kijkers kunnen aanbieden.”

Bron: VodafoneZiggo/BM

Bericht delen