woensdag 17 januari 2018

Ziggo naar rechter om FOX Sports-contract

FOX Sports wil dat telecomaanbieder Ziggo meer betaalt voor het aanbieden van zijn kanalen met onder meer eredivisie-wedstrijden. Ziggo is dat niet van plan en stapt naar de rechter.

Ziggo heeft een contract met FOX dat zeker loopt tot 2020. Daarbij betaalt Ziggo een bedrag aan FOX voor elke klant die de voetbalkanalen ontvangt. Een vergelijkbaar contract tussen FOX en telecombedrijf UPC loopt eind juli af.

In 2014 fuseerde Ziggo met UPC. Ziggo vindt dat de oud-UPC klanten die nu bij Ziggo zitten, na juli onder het Ziggo-contract vallen. FOX wil juist een nieuw contract afsluiten voor die klanten.

Ziggo wil geen nieuw contract omdat het veel duurder zou zijn. FOX wil voortaan geld voor alle Ziggo-abonnees, ook die zonder voetbalabonnement. “Zo’n contract zou alleen gunstig uitpakken voor FOX”, zegt een woordvoerder van Ziggo.

Maar een zegsman van FOX legt het anders uit: “Doordat wij bij een nieuw contract een totaalbedrag afspreken in plaats van een bedrag per afnemer van onze zenders, kan Ziggo goedkoper uit zijn als ze meer afnemers krijgen. Voor klanten zou dat ook schelen. Nu Ziggo de zaak zo hoog laat oplopen, is het maar de vraag of abonnees volgend seizoen überhaupt eredivisie-wedstrijden kunnen zien.”

Volgens Ziggo zal het zo ver niet komen. “We weten dat wij gelijk hebben. We zijn nu één bedrijf en alle klanten vallen onder ons contract. FOX vindt van niet, dus moet de rechter er maar een uitspraak over doen.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen