woensdag 17 januari 2018

Ziggo investeert 4 miljoen in Hilversum

Ziggo en de gemeente Hilversum gaan de komende jaren intensief samenwerken in innovatieve projecten, waarbij zorg, onderwijs, evenementen en de uitrol van een gratis WiFi-netwerk centraal staan. Eén van de belangrijkste stappen in de samenwerking is dat Ziggo strategisch partner wordt van de Hilversum Media Campus (HMC).

Bij de HMC wordt volgend jaar een lectoraat in samenwerking met Ziggo aangesteld. Daarnaast verleent Ziggo haar medewerking aan het Talent Development Program: binnenkort begint het eerste ‘young talent’ voor 9 maanden bij Ziggo. Hiermee biedt Ziggo starters een kans op de arbeidsmarkt om ‘lerend’ te werken: dat wil zeggen vier dagen werken en één dag training in samenwerking met onder andere Beeld en Geluid.

Wethouder Wimar Jaeger van Media zegt dat de investeringen direct ten gunste komen van de inwoners van Hilversum. “Dat is fantastisch om te zien en is ook nodig om ervoor te zorgen dat Hilversum nu en in de toekomst het hart van de Media Valley is en blijft met volop ruimte voor talent, innovatie en vakmanschap. Er is hier zoveel kennis in huis, die we met elkaar kunnen delen en waar anderen, vooral jongeren van leren. Uiteindelijk heeft iedereen daar profijt van. Natuurlijk Hilversummers, maar ook iedereen met liefde voor media van jong tot oud, bedrijven, Ziggo en de mediastad.”

Marieke Dekker, hoofd Corporate Affairs van Ziggo: “De voorspelling is dat in 2020 in Europa ruim 800.000 technische banen niet ingevuld worden als we niets doen. Wij investeren in talent van de toekomst. We geloven in de kracht van werk. Werk hebben doet veel voor jongeren. Het geeft ze de ruimte om verder te ontwikkelen, biedt perspectief en daarmee een toekomst.”

Ziggo rolt ook een gratis wifi-netwerk uit in het centrum van de mediastad. Dinsdag 14 september gaan de eerste 11 veilige publiek WiFi-accesspoints tijdens de ‘12 uur van Hilversum’ live, waarmee gratis WiFi beschikbaar wordt rond het Stationsgebied. In totaal worden er 105 publieke WiFi-accesspoints in de Hilversumse binnenstad geplaatst. Het gratis WiFi-netwerk wordt ook beschikbaar om de verbinding van het Media Park naar de binnenstad te versterken. Hiermee kunnen dan innovatieve toepassingen rond de te ontwerpen Media Mile worden ontwikkeld.

Bron: Ziggo/Broadcast Magazine

Bericht delen