dinsdag 16 januari 2018

Ziggo brengt 11 HD-zenders in standaardpakket

Ziggo gaat zijn tv-aanbod vereenvoudigen tot drie pakketten. In het digitale basispakket worden zonder meerkosten meer HD-zenders ondergebracht, evenals Uitzending Gemist. Het aantal analoge zenders op de kabel gaat terug naar vijfentwintig.

Vanaf juni gaat Ziggo drie pakketten aanbieden. Het tv-standaardpakket gaat 16,95 euro per maand kosten en bevat 63 SD-kanalen en 11 HD-zenders, waaronder de RTL- en SBS-zenders in HD-kwaliteit. Ook biedt het standaardpakket toegang tot Uitzending Gemist van zowel de Nederlandstalige commerciële als de publieke zenders.

Het tv-plus-pakket gaat 24,95 euro per maand kosten. Daarvoor krijgt de klant toegang tot circa 90 digitale SD-zenders en 15 HD-zenders. Ook krijgt deze toegang tot meer video on demand-content die in de TV-theek is te vinden. TV-extra is met een prijs van 29,95 euro per maand het duurste pakket. Hiervoor krijgt de klant toegang tot 119 digitale SD-zenders en 24 HD-kanalen.

Ziggo meldt dat de uitbreiding van het aantal HD-zenders tot gevolg heeft dat het analoge tv-aanbod beperkt moet worden van circa 30 tot 25 zenders.

Bron: Tweakers.net/Broadcast Magazine

Bericht delen