Zeshonderd HvA-studenten maken video’s voor Zapp Your Planet
woensdag 17 januari 2018

Zeshonderd HvA-studenten maken video’s voor Zapp Your Planet

Ruim zeshonderd eerstejaarsstudenten van de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben 84 video’s gemaakt om aandacht te vragen voor de actie van Zapp Your Planet om haaien te beschermen. Het videoproject is een samenwerking tussen de HvA, NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds.

Ludieke acties, persiflages en video’s met Bekende Nederlanders: zij hebben alles uit de kast gehaald om kinderen en scholen te mobiliseren in actie te komen voor Zapp Your Planet, waarbij geld wordt ingezameld voor een beschermde diersoort. Dit jaar staat de haai centraal. Zapp Your Planet vraagt in deze actie met name aan kinderen om via allerlei activiteiten geld in te zamelen. Met de online content in de vorm van video’s hopen de HvA-studenten publiciteit voor de inzamelactie te generen waardoor meer kinderen aan de actie meedoen.

De 21 beste HvA-video’s gaan naar NPO Zapp en worden op het YouTube-kanaal van de zender gepubliceerd. De winnende video, gekozen door een Zapp-jury, wordt uitgezonden tijdens de liveshow van Zapp Your Planet op 13 mei. Tijdens de uitzending wordt ook het eindbedrag bekendgemaakt.

Bekijk hier de sneak peek.

Bron: HvA/BM

Bericht delen