dinsdag 16 januari 2018

Zes nieuwe films in elfde editie One Night Stand

Joris van den Berg, Eva M. C. Zanen, Floor van der Meulen, Rob Lücker, Emma Westenberg en Giancarlo Sanchez gaan films maken voor de elfde editie van One Night Stand, een initiatief van NTR, VARA en VPRO. De films worden eind 2016 op NPO 3 uitgezonden.

De volgende projecten zijn geselecteerd:

Cas: scenario Bastiaan Tichler, regie Joris van den Berg
Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg: scenario Matthijs Bockting & Eva M. C. Zanen, regie Eva M. C. Zanen
In vrijheid: scenario Jaap-Peter Enderlé, regie Floor van der Meulen
Messias: scenario Anne Hofhuis, regie Rob Lücker
Planet Beauty: scenario Sarah Arnolds & Emma Westenberg, regie Emma Westenberg
Vlinderslag: scenario Willem Hietkamp, regie Giancarlo Sanchez

One Night Stand is één van de belangrijkste jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle film- en televisiemakers in Nederland. In totaal werden 68 voorstellen ingediend waarvan twaalf projecten werden ontwikkeld tot scenario. Uiteindelijk worden zes scenario’s verfilmd. Bij de selectie is gezocht naar verrassende, oorspronkelijke en geëngageerde plannen in combinatie met de regisseurs en hun visie op het plan. One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van NTR, VARA en VPRO, het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO en is onderdeel van het Deltaplan Talent. Ook dit jaar gaat One Night Stand door met duurzaam produceren.

De films worden geproduceerd door BALDR Film, PRPL en Viking Film in coproductie met NTR, VARA en VPRO. De One Night Stand-films van afgelopen jaren zijn hier online te bekijken.

Bron: Mediafonds/Broadcast Magazine

Bericht delen