woensdag 17 januari 2018

Zendmast IJsselstein getroffen door bliksem, dit jaar geen 'grootste kerstboom'

De verlichting in de ‘grootste kerstboom ter wereld’ in IJsselstein blijft dit jaar uit. Vrijdag sloeg de bliksem in bij de Gerbrandytoren, waardoor de 120 ledlampen niet aan kunnen.

Volgens RTV Utrecht baalt de organisatie flink. “Zeker nu het 25 jaar geleden is dat de boom voor het eerst aanging. Heel veel mensen zien ieder jaar uit naar het moment dat de lampen branden en veel bedrijven en vrijwilligers hebben heel veel tijd gestoken in de voorbereiding”, aldus voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting Grootste Kerstboom.

“Het is in de historie van de Kerstboom wel vaker voorgekomen dat het weer, en zelfs ook bliksem, spelbreker was, maar dit komt op een wel heel vervelend moment. We zullen nog een jaar moeten wachten tot de grootste kerstboom weer in vol ornaat te zien is, maar we laten ons niet uit het veld slaan.”

Het ontstekingsevenement met de band OG3NE gaat zaterdag in aangepaste vorm door. De organisatie wil de mast dan uitlichten met computergestuurde schijnwerpers. Kromwijk: “Het is hoe dan ook 25 jaar geleden dat de boom voor het eerst werd ontstoken. Reden genoeg voor een jubileumfeestje.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen