dinsdag 16 januari 2018

Zapp Magic Battle op NPO Zapp

Achttien Zapp gezichten gaan een ‘magische strijd’ met elkaar aan in het nieuwe AVROTROS-programma Zapp Magic Battle. Bart Meijer, Britt Scholte, Tim Douwsma, Ron Boszhard, Klaas van Kruistum, Jill, Nienke de la Rive Box, Saskia Weerstand en anderen stappen in de wereld van de magicians Rob en Emiel.

Wie eigent zich de kunst van het goochelen het beste toe? In twintig afleveringen, vanaf maandag 9 november bij Zapp, wordt uiteindelijk toegewerkt naar een winnaar. Wie wint Zapp Magic Battle 2015?

Elke aflevering nemen twee Zapp gezichten het tegen elkaar op. Rob en Emiel nemen ieder een ‘magician in opleiding’ onder hun hoede en gaan aan de slag om ze tot magische hoogte te krijgen. Zij leren hen een truc die vervolgens voor de jury moet worden vertoond. Deze jury, bestaande uit Roeselien Wekker, presentatiecoach met ruim 20 jaar ervaring in de theater en televisiewereld, en Guyllaume Wibowo, het grootste jonge goocheltalent van ons land, bepaalt wie de truc het beste ten uitvoer heeft gebracht en wie in de race blijft.

Niet alleen de Zapp’ers strijden dus tegen elkaar. Ook Rob en Emiel doen er alles aan om hun ‘leerling’ in de strijd te houden. Is het Rob of Emiel die uiteindelijk de meeste battles op zijn naam weet te schrijven? Van de achttien Zapp gezichten die meedoen aan Zapp Magic Battle blijven er uiteindelijk twee over die strijden om de titel: beste Zapp magician van 2015.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen