Yvon Jaspers wordt zelf boer in nieuw seizoen Onze boerderij
maandag 20 december 2021

Yvon Jaspers wordt zelf boer in nieuw seizoen Onze boerderij

Na zeventien jaar rondlopen op boerenerven komt het er eindelijk van: Yvon Jaspers wordt boer. Ze begint – kleinschalig – haar eigen boerderij. De bus waarmee ze samen met Bertie door Europa reed voor Onze boerderij in Europa is neergezet op een stuk grond en dient als uitvalsbasis.

De tekeningen liggen klaar, boer Marnix heeft inmiddels drie varkens in bruikleen gegeven, de paaltjes zijn in de grond geslagen met behulp van Steffi en Roel en de grond wordt omgeploegd. Hoe Yvon het ervaart om zelf boer te zijn en hoe ze het doet als boer is in het najaar van 2022 te zien in het volgende seizoen van Onze boerderij bij KRO-NCRV op NPO 1. De exacte startdatum is nog niet bekend.

Het idee voor een eigen boerderij leeft al lang bij Yvon Jaspers: “Een jaar of vijf geleden kreeg ik mijn eigen jerseykoetje Suus. Zij woont bij Gijsbert, mijn buurboer. Ze leeft in zijn biologische kudde en zorgt voor de lekkerste romige melk. Ik heb Gijsbert gevraagd of ik voor een jaar een stukje van zijn land mag gebruiken. Na een paar jaar goed nadenken stemde hij enthousiast in.”

Tientallen boeren zullen Yvon helpen: “Natuurlijk kan ik dat niet alleen. De boeren die ik in al die jaren heb leren kennen gaan mij – hopelijk – helpen. De een heeft verstand van akkerbouw, de ander van kippen en weer een ander van varkens. Ze zullen mij helpen met bouwen van stalletjes, adviseren over hoe we het beste de grond kunnen bewerken, welke dieren ik moet gaan houden en wat de grote valkuilen zijn. Ik vrees dat ze me ook vaak zullen uitlachen als ik weer eens iets zeer onverstandigs gedaan heb.”

Onze boerderij wordt in opdracht van KRO-NCRV geproduceerd door Blue Circle.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen