Yvette van Boven terug met De Streken van Van Boven
dinsdag 30 november 2021

Yvette van Boven terug met De Streken van Van Boven

Vanaf 13 december is Yvette van Boven terug met een nieuwe serie De Streken van Van Boven. In het AVROTROS-programma bezoekt zij samen met haar hondje Hughie nieuwe plekken in Nederland. Op zoek naar bekende en onbekende enthousiaste streekbewoners die weten wat lekker eten en drinken is.

Samen met haar gasten ontrafelt de culinair auteur en topkok de geschiedenis en de geheimen van de meest uiteenlopende regionale keukens van Nederland. Uiteraard geeft zij daar haar eigen draai aan met lekkere, makkelijke, maar altijd bijzondere ingrediënten.

Zo reist Yvette vanuit haar eigen achtertuin op de fiets door Waterland en ontmoet onkruideniers, plukt delicatessen op het Groningse wad met een oud-profwielrenner en zet samen met Joke Bruijs haar tanden in een ouderwets Rotterdams broodje Uierboord. Özcan Akyol neemt Yvette mee naar zijn favoriete broodjeskraam in Deventer en meesterbakker Robèrt van Beckhoven maakt een ouderwets aardappelbrood in de Brabantse Meierij. Met haar keuken in de achterbak ontdekt Yvette weer vele oude en nieuwe smaken in Nederland.

De Streken van Van Boven is van 13 december tot en met 24 december om 19.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Oof Verschuren/AVROTROS

Bericht delen