XITE lanceert gepersonaliseerde muziekzender
woensdag 17 januari 2018

XITE lanceert gepersonaliseerde muziekzender

XITE lanceert de eerste gepersonaliseerde muziektelevisiezender ter wereld. De Personalised Music Television service van het bedrijf, waarmee gebruikers een gepersonaliseerde zender kunnen creëren, is geïntegreerd in de huidige zender bij Ziggo.

Hierdoor hoeft de gebruiker niet langer de app op te zoeken in de app store, maar heeft iedereen met een set-top box direct toegang tot de service via kanaal 25. XITE claimt daarmee de eerste aanbieder ter wereld te zijn die technologie, muziek en televisie combineert om een brug te slaan tussen de traditionele manier van televisie kijken en het nieuwe digitale on demand tijdperk.

XITE bracht eind 2015 de Personalised Music Television service uit als applicatie via aanbieder Ziggo. Door middel van interactiviteit kunnen kijkers hun eigen muziekzender bouwen. Muziekvideo’s kunnen geliked of geskipped worden, waarna de algoritmes van de applicatie steeds beter kunnen inspelen op de voorkeuren van de gebruiker. Daarnaast kan men kiezen uit verschillende bestaande themakanalen als Party Time en Sunday Chill of zelf een muziekkanaal bouwen met het Hear, See, Feel – System. Vanaf vandaag wordt de huidige lineaire zender vervangen door deze applicatie.

“Operators zijn enthousiast om ons product in hun portfolio op te nemen. XITE’s Personalised Music Television service wordt gezien als hét middel om millennials te behouden in het ecosysteem van traditionele operators,” aldus Derk Nijssen, CEO & Founder van XITE Networks.

Bron: XITE/BM

Bericht delen