dinsdag 16 januari 2018

XITE breidt uit naar Verenigde Staten

Het Nederlandse muziekplatform XITE opent per 1 januari 2015 een kantoor en studio in New York City. Eerder breidde XITE al uit naar België en Duitsland. Directielid Cees Honig zal de leiding nemen over de Amerikaanse divisie. Dan Ligtvoet komt het directieteam in Nederland versterken, tot voor kort was hij managing director Noord-Europa bij MTV Networks en Comedy Central (Viacom).

“Behalve een groeiende vraag van Nederlandse en Duitse kabelaars naar onze muziekdienst, zagen wij de afgelopen maanden ook grote kansen om in Amerika uit te breiden. Wij zijn opgevallen in de VS door ons product myXITE,” aldus Cees Honig. Met myXITE stellen kijkers hun persoonlijke muziekzender samen door tijdens het kijken videoclips te liken, unliken of te skippen. “Met dit product zijn wij tot nu toe ’s werelds enige platform dat het mogelijk maakt voor kijkers om een gepersonaliseerd muziekkanaal te creëren.”

Het afgelopen anderhalf jaar heeft XITE zich uitgebreid georiënteerd op de Amerikaanse markt. Ook zijn er vergevorderde gesprekken gevoerd met belangrijke kabelaars. Genoeg reden voor Honig om per 1 januari naar New York te verhuizen, waar hij de eerste stappen zal zetten om de Amerikaanse markt te veroveren.

In 2008 startte XITE als muziekzender op UPC en Caiway. Sinds 2012 is XITE ook onderdeel van het pakket van Ziggo, gevolgd door KPN in 2013. Al in 2011 breidde XITE uit naar België, waar het te zien is op Telenet. Met de lancering in Duitsland bereikt XITE in totaal meer dan 15 miljoen huishoudens en is het de grootste muziektelevisiezender van Nederland. Inmiddels is het gepersonaliseerde muziekvideoplatform myXITE voor consumenten actief op een deel van het UPC netwerk in Nederland en Duitsland. XITE werkt nauw samen met alle grote platenmaatschappijen en maakt daarnaast eigen televisieprogramma’s waaronder het dagelijkse TV-magazine Daily Noise. Daarnaast organiseert het jongerenplatform jaarlijks de XITE Awards, waarbij zowel nationale als internationale artiesten worden bekroond voor hun werk.

Bron: XITE/Broadcast Magazine

Bericht delen