dinsdag 16 januari 2018

It’s a wrap voor Tim Nijzink

Alle brandhaarden van de wereld heeft cameraman Tim Nijzink de afgelopen veertig jaar gezien. Hij was in Berlijn vlak na de val van de Muur, in Roemenië tijdens de revolutie, in Sarajevo tijdens de Bosnische burgeroorlog en in het Midden-Oosten tijdens de eerste Golfoorlog.

Tegenwoordig coacht Nijzink jonge, talentvolle cameramensen. Hij bespreekt het vak, laat voorbeelden zien van goede en slechte shots, analyseert vol passie de filmpjes die de cameramannen in opleiding hebben gemaakt en vertelt over zijn eigen ervaringen. Maar niet lang meer: deze zomer gaat Tim Nijzink met pensioen. In het zomernummer van Broadcast Magazine heeft Jan Rein Hettinga, zelf cameraman, een uitgebreid interview met Nijzink.

“De afgelopen jaren zorg ik ervoor dat ik aanwezig ben als cameraploegen terugkomen uit verre buitenlanden. Ik vang ze op en luister naar hun verhalen. Cameramensen maken zoveel mee. Het klinkt misschien gek, maar soms is het best een eenzaam beroep. Op locatie beleef je grote avonturen en met collega’s maak je de gekste dingen mee. Dat doet iets met je, maar als je terugkomt, is er nergens een plek waar even gekeken wordt of het wel goed met je gaat.”

Het complete interview met Nijzink lezen? Word abonnee van Broadcast Magazine en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen