dinsdag 16 januari 2018

WNL in conflict met NPO

Gerard Timmer, Directeur Video van de NPO, heeft ruzie met WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. Timmer meldde in het AD dat hij overweegt het tijdslot van Eva Jinek op zondagochtend op Nederland 1 te gunnen aan de KRO.

WNL besloot deze week Jinek per direct te schrappen als presentatrice van WNL op Zondag, omdat zij bij de KRO gaat werken. Gevolg kan zijn dat Jinek straks weer gewoon op hetzelfde tijdstip te zien is, maar nu bij de KRO.

“Hilversum speelt een politiek spel”, reageert Huisjes. “Timmer gaat hier niet over. Ik wil dat desnoods uitleggen aan de rechter. Timmer heeft een grote mond tegen de kleintjes, de grote omroepen praat hij naar de mond. Ook al zijn we klein, een muis kan gemeen bijten.”

Timmer noemt de uitspraken van Huisjes niet chic en weigert de strijd over de rug van de kijkers te voeren. “Ik heb maar één belang en dat is een zo mooi mogelijke programmering maken voor de kijker. Wat er aan de achterkant speelt aan omroeppolitiek is daarbij niet van betekenis. WNL kreeg dat tijdslot voor Jinek op Zondag. Als het programma of de presentator verandert, ontstaat er een nieuwe situatie. Een presentator is van groot belang. Er zijn er weinig die het verschil maken, een van hen is Jinek.”

Bron: Broadcast Magazine/AD

Bericht delen