WNL-directeur wil politici als co-host niet meer laatste woord geven
dinsdag 9 maart 2021

WNL-directeur wil politici als co-host niet meer laatste woord geven

Bert Huisjes, directeur van omroep Wakker Nederland (WNL), wil politici nog steeds als co-host opvoeren in programma’s. Maar ze krijgen niet meer het laatste woord. Dat heeft hij gemeld in een gesprek met Margot Smit, de Ombudsman van de NPO.

“We laten hem of haar alleen maar kleine presentatiezinnetjes lezen”, aldus Huisjes. “Maar we zorgen er nu wel voor dat een co-host niet meer het laatste woord kan krijgen, zoals eerder het geval was. We kijken nu extra naar het draaiboek om dat te voorkomen.”

Huisjes doelde op de recente uitspraak van Thierry Baudet in Goedemorgen Nederland. De FVD-lijsttrekker was vorige week woensdag co-host in de uitzending en kondigde het NOS Journaal aan als “fakenewsjournaal”.

“Hij zou niet het laatste woord krijgen, maar greep gewoon zijn kans”, zei Huisjes daar eerder over. “Zoiets kan gebeuren, het is live-tv. Vervelend is het wel. Dit was een beledigende opmerking waarop de presentator van het NOS Journaal niet kon ingaan in zijn bulletin.”

Presentatrice Maaike Timmerman nam kort na Baudets ingreep namens WNL afstand van diens woorden. Vier jaar geleden haalde PVV-lijsttrekker Geert Wilders een soortgelijke actie uit. Met een wijziging in het draaiboek wil Huisjes dit probleem in de toekomst ondervangen, maar wil hij de opzet van het programma verder ongewijzigd laten.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: NPO Radio 1

Bericht delen