Winters seizoen Denkend aan Holland start zondag bij MAX
zondag 2 januari 2022

Winters seizoen Denkend aan Holland start zondag bij MAX

It giet oan! In een speciaal seizoen van Denkend aan Holland varen Janny van der Heijden en André van Duin de Elfstedentocht. Het is in 2022 namelijk precies 25 jaar geleden dat de laatste tocht werd verreden.

Het belooft een bijzonder avontuur over de Friese sloten, kanalen en meren te worden. De eerste aflevering van Denkend aan Holland, de Elfstedentocht is zondag 2 januari om 21.35 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Hoe is het om de Elfstedentocht per boot af te leggen? En is het überhaupt leuk om in de winter te varen? Er staat Janny en André een compleet nieuwe vaarervaring te wachten, inclusief dikke jassen, mutsen, thermo-ondergoed en warme chocolademelk.

Het bekende duo ontdekt Friesland vanaf het water en bezoekt de prachtige plekken waar het water ze brengt. In alle elf steden laten Janny en André, onder luid gejuich en vaak begeleid door een dweilorkest of koor, hun stempelkaarten vullen. Onderweg komen ze door kleine gehuchtjes, passeren ze 189 bruggen en ontdekken ze de mooie Friese natuur.

Webserie: Janny’s Frieskist
In Janny’s Frieskist keert Janny van der Heijden terug naar Friesland. Dit keer zonder André, maar mét een opdracht. Ze gaat op bezoek bij bijzondere Friezen, die de meest uiteenlopende producten verbouwen of maken. Op hun bedrijf gaat ze aan de bak. Zo assisteert Janny een heuse boerinfluencer, leert ze schapen hoeden op een quad en sorteert ze bergen van Friese aardappelen.

In ruil voor deze klusjes hoopt ze wat van deze producten in haar Frieskist te krijgen. Aan het eind van de serie maakt Janny, met de inhoud van de kist, de meest Friese maaltijd ooit. De webserie is vanaf zondag 2 januari te zien op de Facebookpagina van Omroep MAX, MAX Vandaag en NPO Start.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen