Winston Gerschtanowitz presenteert knikkerprogramma Marble Mania
dinsdag 8 december 2020

Winston Gerschtanowitz presenteert knikkerprogramma Marble Mania

Het nostalgische knikkerspel is aan een comeback bezig. In de nieuwe prime time familieshow Marble Mania draait het daarom letterlijk om de knikkers.

In elke aflevering strijden drie BN’ers in verschillende behendigheidsspellen en knikkerraces tegen elkaar. Presentator Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij en de races worden van enthousiast commentaar voorzien door Jack van Gelder. Marble Mania start in januari bij SBS6.

De drie BN’ers in elke aflevering hebben een band met elkaar. Het zijn vrienden, collega’s of juist concurrenten van elkaar. Eén ding is zeker: ze zijn fanatiek en vastbesloten om elkaar te verslaan. Elke BN’er speelt voor een zelfgekozen goed doel, gesteund door de Vriendenloterij.

In Marble Mania draait het niet alleen om behendigheid en geluk, maar vooral ook om plezier en de fanatieke onderlinge strijd tussen de BN’ers: het is niet zomaar een potje knikkeren. De bekende knikkeraars spelen allemaal met een eigen kleur knikkers. Ze spelen in elke ronde eerst een behendigheidsspel. Mini-bowlen bijvoorbeeld, of penaltyschieten.

Hoe behendiger je bent, hoe meer kans je hebt in de volgende race: de geluksrace. Tijdens die zenuwslopende knikkerrace op steeds een nieuwe, indrukwekkend gebouwde baan wisselen geluk en pech elkaar constant af. De BN’er die het beste presteert op de geluksbanen verdient de meeste punten en start met de meeste knikkers in de grote finale. Op deze finalebaan rollen maar liefst 12.000 knikkers.

Ook internationaal trekt Marble Mania de aandacht: RTL Duitsland heeft de knikkershow al besteld, nog voordat er ook maar één knikker is gerold. De show zal in Duitsland in april te zien zijn. De deelnemende BN’ers en meer informatie over het programma worden later bekendgemaakt.

Marble Mania wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen