Winnaars Zapp Awards 2018 bekend
dinsdag 20 februari 2018

Winnaars Zapp Awards 2018 bekend

Zaterdagavond zijn de Zapp Awards van 2018 uitgereikt. Freeks Wilde Wereld is in Podium De Vorstin in Hilversum verkozen tot Beste Zapp-programma. Ook Buddy Vedder, StukTV en Fource ontvingen een Zapp Award uit handen van presentator Klaas van Kruistum. 

De uitreiking van de Zapp Awards werd live uitgezonden op NPO Zapp. 

Kinderen konden afgelopen weken hun stem uitbrengen op hun favorieten in de categorieën Beste YouTuber, Beste Zapp-Presentator, Beste TV-Programma, Beste Artiest en Beste Zapp-Programma. Voor die laatste categorie kon nog tijdens de uitzending worden gestemd. Er zijn zaterdag in tien uur tijd ruim 18.000 stemmen uitgebracht in de categorie Beste Zapp-Programma.

Dit zijn de winnaars die met een Zapp Award naar huis gingen:

– Beste Zapp-Programma: Freeks Wilde Wereld
– Beste Zapp-Presentator: Buddy Vedder
– Beste TV-Programma: Wie Is De Mol?
– Beste Artiest: Fource
– Beste YouTuber: StukTV
– Beste Online Concept: StukTV – Jachtseizoen

Naast deze prijzen gingen Jetske van den Elsen en Pepijn Gunneweg met de titel Zapper van het jaar ervandoor. Deze award wordt uitgereikt aan Zapp-presentatoren die zich al jaren inzetten voor jeugdtelevisie. Jetske en Pepijn hebben elf jaar lang elke zaterdag de BZTshow gepresenteerd op NPO Zapp.

De Veer-In-Je-Reet Award, de prijs voor iemand die zich voor iemand anders heeft ingezet, ging naar de 12-jarige Bram Pollaert uit Herkenbosch. Hij werkt vrijwillig in een zorgcentrum in Limburg.

De Zapp Awards, voorheen de Zapplive Awards, worden sinds 2016 uitgereikt. Het is een samenwerking van NPO Zapp en KRO-NCRV.

Bron: NPO/BM

Bericht delen