dinsdag 16 januari 2018

Winnaars Gouden Kalveren 2015

Vrijdagavond zijn de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2015, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De grote winnaar is Gluckauf met vier Gouden Kalveren, gevolgd door Bloed, zweet en tranen met drie Gouden Kalveren.

Prins, De surprise, Those who feel the fire burning en One night stand X – Geen koningen in ons bloed zijn bekroond met twee Gouden Kalveren.

Het complete overzicht is hier te vinden.

De uitreiking werd live uitgezonden door de VPRO op NPO 3 en integraal uitgezonden vanaf 19.15 uur op internet via filmfestival.nl en NPO Cultura. Claudia de Breij presenteerde de prijzenavond in het Beatrix Theater in Utrecht. Het Gala van de Nederlandse Film is de afsluiting van het 35e Nederlands Film Festival.

Het NFF 2015 stond in het teken van verandering en presenteerde met succes een programma met prominent aandacht voor de drie pijlers Film, TV, Interactive & Games en de lancering van succesvolle nieuwe programma’s en competities zoals Forum van de Regisseurs, de Gouden Kalveren Loge en de Digital Storytelling Competitie.

Nieuw was ook de Nationale Film Conferentie en de intensieve samenwerking met de game industrie en in het bijzonder met de Control Conference, de Dutch Game Awards en INDIGO. Het thema Grenzeloos Nederlands dat de internationale reikwijdte van de Nederlandse film en filmmakers agendeerde was een succes. De ingezette koersverandering van het NFF wordt in de komende jaren voortgezet.

Bron: NFF/Broadcast Magazine

Bericht delen