Winnaars Fear Horror Short Festival 2023 bekend
dinsdag 31 oktober 2023

Winnaars Fear Horror Short Festival 2023 bekend

Prime Video-horrorkanaal FEAR maakt vandaag bekend dat de korte horror/thriller Shut van regisseur Niels Bourgonje is gekozen tot Beste Korte Film van het FEAR Short Horror Festival.

De vakjury bestaande uit Jan ‘Mr. Horror’ Doense, Nachtvlinder Frank Mulder, Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Julius Koetsier, filmproducent Monique van Kessel en entertainment specialist Helmut Ramak beoordeelden afgelopen korte films, scenario, innovatie, acteurs en soundtrack.

Shut wint een cheque van € 500. De tweede plaats ging naar Night Call van regisseur Tim Sagl, die hiermee een cheque van € 250 wint. De derde plaats tenslotte is voor Riven van regisseur Sjoerd de Bont, beloond met € 150. De echte hoofdprijs voor zowel Shut, Night Call als Riven is de vertoning op FEAR Channel van Amazon Prime Video Channels.

Naast de drie geldprijzen voor de beste korte film is Jack Wouterse bekroond tot Beste Acteur (Shut), Jesper Ankarfeldt voor Beste Soundtrack (Shut) en Tim Sagl voor Beste Innovatieve Film (Night Call).

Met meer dan 400 films bezorgt FEAR de abonnees angstzweet en een hele vermakelijke filmavond. Het aanbod groeit maandelijks, maar dankzij de inzendingen voor het Fear Horror Short Festival 2023 nóg meer. Want inzendingen worden in volle glorie vertoond op FEAR mits ze voldoen aan de specificaties.

Jurylid Helmut Ramak van FEAR: “De jury stond voor een lastige beslissing, gezien de ingezonden films echt van hoge kwaliteit zijn. We zijn dan ook trots om een deel van de deze films op FEAR te kunnen vertonen. Deze competitie deed ons nogmaals beseffen dat er in Nederland en België heel veel talentvolle filmmakers zijn.”

“De jury is blij verrast door de diversiteit qua de ingezonden films met uiteenlopende visies op horror/thriller. We zijn dan ook trots dat we een aantal van deze korte films op FEAR kunnen vertonen. Het is geweldig om te zien met hoeveel passie, voor en achter de camera, deze talenten hun ideeën uitdragen en we hopen ze dan ook vaker terug te zien in de filmwereld.”

Bron: Prime Video/BM

Bericht delen