Wimar Jaeger opent Media Mile
woensdag 21 februari 2018

Wimar Jaeger opent Media Mile

Met het onthullen van de eerste Media Mile zuil opent Wethouder Wimar Jaeger volgende week dinsdag de Media Mile op het plein voor het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het is op 27 februari precies 100 jaar geleden dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum werd gevestigd. Dat bleek het begin van een eeuw Nederlandse mediageschiedenis, met Hilversum als mediahoofdstad.

In de voorjaarsvakantie kunnen Hilversummers en bezoekers aan de mediastad de Media Mile voor het eerst bewandelen. De route loopt tussen Beeld en Geluid op het Media Park via het centrum en het Stationsplein in Hilversum. Het roemrijke verleden van Hilversum wordt door middel van de nieuwste mediatoepassingen zichtbaar. Als eerste wordt augmented reality toegepast. Waarbij voorwerpen waar de smartphone camera op gericht wordt, worden voorzien van aanvullende digitale beelden. De interactieve attractie zal de komende jaren uitrollen tot een volledige route door de stad van in totaal bijna zes kilometer, waarbij programma’s uit het heden en verleden van radio, tv en internet in de spotlight staan.

Aansluitend op de officiële opening van de Media Mile vindt in Beeld en Geluid een bijeenkomst plaats speciaal voor mediaprofessionals. Hier wordt kort teruggeblikt op de afgelopen honderd jaar en wordt vooral vooruit gekeken naar de toekomst van media. Waarbij met name het creatief vermogen en de potentie van Hilversum als mediastad centraal staat.

Op zondag 27 mei is er  voor alle inwoners van Hilversum en belangstellenden een groot festival, dat op verschillende historische plekken in de stad langs de route van de Media Mile plaatsvindt.

Bron: Gemeente Hilversum/BM

Bericht delen