dinsdag 16 januari 2018

Wim ter Laak zenderdirecteur RTL 8

Wim ter Laak wordt de nieuwe zenderdirecteur van vrouwenzender RTL 8, RTL Lounge en RTL Crime. Hij combineert dit met zijn huidige werkzaamheden als manager Programming Strategy. Het afgelopen jaar viel RTL 8 onder de directe verantwoordelijkheid van algemeen programmadirecteur Erland Galjaard. Zij werkten al nauw samen aan de focus van de zender.

Galjaard: “Ik heb de afgelopen jaren al zeer intensief met Wim samengewerkt en de uitbreiding van zijn werkzaamheden past bij het verder uitbouwen van de marktaandelen van onze zenders. Met RTL 4 als vlaggenschip en duidelijke profielen voor RTL 5 en RTL 7 komt er met de kennis en ervaring van Wim nu nog meer focus op de vrouwenzender RTL 8 en dat vind ik goed nieuws.”

Ter Laak: “Vanuit mijn huidige werk is het al heel interessant om mee te denken over de richting en positionering van de verschillende RTL-zenders en ik kijk er naar uit om hier nog meer in detail mee aan de slag te gaan voor RTL 8, RTL Lounge en RTL Crime.”

Ter Laak begon zijn carrière als redacteur/verslaggever in 1988 bij Veronica Radio en werkte daarna in verschillende functies bij Veronica en RTL. Van 2004 tot 2007 was hij programmadirecteur van RTL 4, waarna hij aan de slag ging als Creative Director International bij Eyeworks in Los Angeles en Amsterdam. Om vervolgens in 2011 terug te keren bij RTL als manager Programming Strategy bij RTL Nederland.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen