dinsdag 16 januari 2018

Willem Zijlstra verlaat FourOne.Media

FremantleMedia heeft dinsdag bevestigd dat Willem Zijlstra zijn rol als CEO van Fremantle’s Nederlandse drama-tak FourOne.Media eind 2015 zal neerleggen om zich te focussen op zijn eigen projecten.

Georgette Schlick neemt de verantwoordelijkheid voor FourOne.Media over, naast haar huidige rol als CEO van Blue Circle; de Nederlandse entertainment-tak van FremantleMedia.

Zijlstra zal onder andere betrokken blijven bij de lopende titels: Celblok H, Dokter Tinus, Heer & Meester en Noord Zuid.

Willem Zijlstra: “Ik heb een geweldige tijd gehad bij Blue Circle en FourOne.Media. Desondanks heb ik besloten dat ik mij weer wil focussen op de creatieve ontwikkeling van nieuwe formats, produceren en het regisseren onder mijn eigen paraplu. Ik heb met een goed team mogen werken. Ik ga ze missen, maar weet ook dat ze in goede handen zijn bij Schlick.”

Georgette Schlick: “Zijlstra heeft FourOne.Media opgebouwd tot een vooraanstaand dramabedrijf. Gelukkig hoeven we zijn gedrevenheid niet helemaal te missen. Ik ben blij dat hij samen met ons aan verschillende projecten zal blijven werken.”

Zijlstra begon zijn carrière in de media als scriptschrijver bij John de Mol Producties. Na een periode als freelance producer keerde hij terug naar Endemol waar hij Hoofd Drama, Comedy & Soap was voor diverse series waaronder: Baantjer, Goede Tijden Slechte Tijden, Gooische Vrouwen en Evelien. In 2006 startte Zijlstra FourOne.Media, waarmee hij een reeks succesvolle series produceerde zoals: S1NGLE, De Co-assistent en Levenslied.

In 2009 kocht FremantleMedia FourOne.Media. Zijlstra bleef aan als CEO. In deze periode heeft hij een aantal hit-dramaseries geproduceerd waaronder Dokter Tinus, Heer & Meester en Noord Zuid. Zijlstra produceerde ook Celblok H, de Nederlandse bewerking van de Australische FremantleMedia’s Wentworth Prison.

FremantleMedia zal op korte termijn een nieuwe algemeen directeur voor FourOne.Media aantrekken die de dagelijkse aansturing op zich zal nemen en rechtstreeks rapporteert aan Georgette Schlick.

Bron: FremantleMedia/Broadcast Magazine

Bericht delen