woensdag 17 januari 2018

Willem Zijlstra partner bij Blooming Media

Producent Willem Zijlstra (51) is als mededirecteur en aandeelhouder toegetreden tot de directie van Blooming Media. Zijlstra, voormalig CEO van Fremantle Media Nederland (Blue Circle en FourOne.Media), gaat zich focussen op de creatieve ontwikkeling van nieuwe formats voor zowel de Nederlandse als internationale markt.

 

Met zijn kennis en ervaring op het gebied van fictie is Zijlstra een waardevolle aanvulling op het bestaande team van Blooming Media, dat de afgelopen jaren een sterke groei heeft doorgemaakt. Blooming Media eigenaren Frank Jan Horst en Rogier Visser zijn blij met de komst van Zijlstra. “We wisten dat hij na zijn Fremantle jaren weer zelfstandig wilde gaan produceren en hebben hem overtuigd met ons in zee te gaan.”

Zijlstra gaat de groei begeleiden en als CEO een rol spelen in de dagelijkse leiding van het bedrijf. “De vraag naar fictie wereldwijd is groot en blijft voorlopig groeien. Dat biedt mogelijkheden hier en in het buitenland. Het is voor mij een heel goed moment om bij een jong en dynamisch mediabedrijf als Blooming Media aan de slag te gaan. We bundelen onze krachten en ik kijk er naar uit om de in ontwikkeling zijnde formats binnenkort onder de aandacht te brengen, ” aldus Zijlstra.

Met een carrière van ruim twintig jaar als televisieproducent op het gebied van drama en entertainment, is Zijlstra een van de meest ervaren Nederlandse televisieproducenten. Hij werkte eerder voor Endemol (nu EndelmolShine) en begon vervolgens zijn eigen productiemaatschappij FourOne.Media dat hij in 2010 verkocht aan Fremantle Media. Bij Fremantle was hij als CEO ruim vier jaar verantwoordelijk voor de Nederlandse organisatie. Zijlstra is was producent betrokken bij series als Gooische Vrouwen, Goede Tijden Slechte Tijden, Baantjer en recentelijk Heer & Meester, Dr. Tinus en Noord/Zuid. Non-fictie titels zijn onder andere Boer zoekt Vrouw, RTL Boulevard en Holland’s Got Talent. Zijlstra is tevens bestuurslid van OTP (de vereniging van Onafhankelijke Televisie Producenten).

Bron: Blooming Media/Broadcast Magazine

Bericht delen