dinsdag 16 januari 2018

Willem Smouter leidt Raad van Toezicht EO

Ds. Willem Smouter is dit weekeinde tijdens de ledenraadsvergadering verkozen tot voorzitter van de Ledenraad en de Raad van Toezicht van de Evangelische Omroep. Hij volgt Ad de Boer op. Smouter: “Ik wil meedenken als het gaat over de vraag hoe de missie van de EO op een eigentijdse manier een volwaardige plek inneemt in het publieke bestel.”

Smouter is geen onbekende voor de EO. Van 1978 tot 2011 werkte hij één dag in de week bij de omroep, onder meer als politiek redacteur. In het dagelijks leven is hij predikant in de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) in Apeldoorn. Daarnaast is hij voorzitter van de Landelijke Vergadering van de NGK en van de EA-EZA.

Ad de Boer was van 1993 tot 2006 directeur van de EO. Na zijn pensionering werd hij in 2008 voorzitter van de Raad van Toezicht en de Ledenraad van de EO. Directeur Arjan Lock: “De Boer is een gedreven mens met een groot hart voor de missie van de EO. Het werk voor beide raden deed hij met een enorme inzet. De liefde voor het mediavak en de missie van EO zie ik ook bij Smouter. Ik denk dat we in hem een goede opvolger hebben gevonden.”

Bron: EO

Bericht delen