dinsdag 16 januari 2018

Willem de Beukelaer regisseert eerste film

Willem de Beukelaer, bekend als stuntcoördinator en second unit regisseur van Nederlandse films als Borgman, New Kids Nitro, De Heineken ontvoering en Zwartboek, gaat zijn debuut maken als regisseur.

De Beukelaer gaat het script verfilmen van de korte film Kroost, die gaat over een uit de hand gelopen ruzie tussen twee jonge kinderen.

Onder andere acteurs Daan Schuurmans (Bernhard, Schavuit van Oranje) en het jonge talent Maylin van Putten (Moordvrouw) zullen hun opwachting maken in deze debuutfilm. Het is voor De Beukelaer altijd al een droom geweest zelf aan het roer te staan van zijn eigen film. Wanneer hij producent Ariel Castillo ontmoet op een filmset in 2010 ontstaat het plan voor een samenwerking. Scenariste Eva Aben voegt zich bij het tweetal waarna er al snel een script ligt rond het thema huiselijk geweld.

Diverse Nederlandse filmprofessionals hebben toegezegd belangeloos mee te willen werken aan Kroost. Het project wordt middels een crowdfunding campagne op www.cinecrowd.nl gefinancierd. De opnames staan gepland in augustus 2013 met als inzet een première tijdens het International Film Festival Rotterdam 2014.

Bron: APS

Bericht delen