dinsdag 16 januari 2018

Wekelijks zes miljoen kijkers voor regionale omroep

De dertien publieke regionale omroepen bereiken met de verschillende zenders gezamenlijk bijna 6,3 miljoen Nederlanders per week. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction onder een kleine 15.000 mensen in heel Nederland. Het onderzoek werd uitgevoerd om goed inzicht te krijgen in bereik en waardering van regionale tv-zenders.

Algemeen directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht is trots. “Zeker omdat we ook nog eens twee miljoen bezoekers per dag bereiken met onze websites en wekelijks drie miljoen luisteraars met onze radiozenders, zoals Radio M Utrecht. Dus de regionale omroep voldoet aan een duidelijke behoefte.”

Het onderzoek onderstreept volgens directeur/hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost nog maar weer eens de waarde van regionale omroep. De regionale radiozenders worden ook goed beluisterd, zij bedienen wekelijks 3 miljoen Nederlanders. Oude Wesselink: “En dan worden onze  websites maandelijks ook nog eens ruim 47 miljoen keer bezocht. Samen met de regionale dagbladen zijn we de spil in de regionale nieuwsvoorziening. Iets om trots en zuinig op te zijn.”

Bron: RTV Oost/Mediamagazine

Bericht delen