Weinig kijkers voor Alles Is Muziek
zondag 16 april 2023

Weinig kijkers voor Alles Is Muziek

Het nieuwe RTL 4-programma Alles Is Muziek van producent Blue Circle is sinds 8 april wekelijks om 21.50 uur te zien. Tot dusver blijkt het bepaald geen succes.

Na een erg voorzichtig begin vorige week is deze week het kijkcijfer van het programma ingestort. Slechts 269.000 kijkers schakelden in voor de tweede aflevering van het muzikale spelprogramma met Marieke Elsinga, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Dat is niet eens de helft van de eerste aflevering. In het programma moeten deelnemers muziek maken zonder instrumenten, maar met huishoudelijke artikelen.

Met 569.000 kijkers had de eerste aflevering al een weinig hoopgevend begin, maar daarna volgde er ook een lading aan negatieve kritieken. Zo schreef Angela de Jong in haar column: ‘Het beeld van Irene Moors, Jeroen van Koningsbrugge en Jeangu Macrooy die op een sjoelbak trommelden en krampachtig deden alsof ze zichzelf enorm vermaakten, kwam zaterdag met stip op 1 binnen in de lijst met gênantste tv-momenten aller tijden.’

Met 269.000 kijkers is Alles Is Muziek nu een forse tegenvaller te noemen. Pijnlijk ook voor zenderbaas Peter van der Vorst die de zaterdagse talkshow schrapte vanwege lage cijfers. Humberto Tan zat de laatste weken echter geregeld ruim boven de 500.000 kijkers.

Bron: AD/BM
Foto: William Rutten/RTL

Bericht delen