Wat als corona toeslaat bij de cast van The Passion?
zaterdag 27 februari 2021

Wat als corona toeslaat bij de cast van The Passion?

Mochten hoofdrolspelers van The Passion corona krijgen, dan kan die rol direct worden overgenomen door een ander. Om dat mogelijk te maken vinden er dubbele repetities plaats: door de beoogde hoofdrolspelers en door schaduwspelers die bij corona kunnen invallen.

The Passion wordt op 1 april live vanuit Roermond uitgezonden. Trijntje Oosterhuis, die Maria speelt, heeft onlangs corona gehad en is waarschijnlijk immuun. De crew is onderworpen aan strenge maatregelen. “Niemand komt ongewenst de set op”, vertelt Jacco Doornbos van productiemaatschappij Mediawater die voor KRO-NCRV dit jaar The Passion organiseert. “We werken in een bubbel. Ook het koor staat niet op een kluitje. En we hebben het voordeel dat we in de openlucht staan, wat de risico’s verkleint.”

Roermond
The Passion zou eigenlijk vorig jaar in Roermond plaatsvinden met veel publiek. Maar vanwege het coronavirus kwam dat er niet van. Het paas-evenement kon toen niet doorgaan. Dit jaar is Roermond dan toch het decor voor de opvoering van het lijdensverhaal, maar het wordt volledig zonder publiek uitgevoerd.

Beperking biedt kansen
Burgemeester Rianne Donders waarschuwt alvast mensen die bij de opvoering op Witte Donderdag 1 april naar Roermond komen om te kijken dat de coronamaatregelen gehandhaafd zullen worden. Ze deed een oproep om gewoon via de tv naar The Passion te kijken. De repetities vinden plaats vanaf 1 maart en dan worden op meerdere plekken in de Limburgse bisschopsstad al opnames gemaakt. “Voor ons als makers biedt de beperking ook kansen”, zegt Jaco Doornbos. “Daarom zijn we heel enthousiast over deze versie van The Passion. We gaan mensen uit heel Roermond en andere delen van het land betrekken bij het slotnummer.”

Ik ben er voor jou
De opvoering dit jaar kan meer van het stadsdecor laten zien dan vorige jaren. Zo worden er de komende weken al opnames gemaakt van meerdere plekken in Roermond, die later in de liveopvoering worden geïntegreerd. Het thema voor deze opvoering is Ik ben er voor jou. De Roermondse wethouder Angely Waayen zei vrijdag dat The Passion juist in deze tijd een verhaal is dat hoop en perspectief kan bieden.

Freek Bartels vervult dit jaar de rol van Jezus in de elfde editie van The Passion. De andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Trijntje Oosterhuis (Maria), Humberto Tan (verteller), Leo Alkemade (Petrus), Tygo Gernandt (Pilatus) en Anita Witzier (verslaggever).

The Passion is op 1 april om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Bron: EO Visie/BM
Foto: Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

Bericht delen