dinsdag 16 januari 2018

VVD wil regio-omroepen op Nederland 3

Als het aan de VVD ligt gaat Nederland 3 op de schop. De partij wil dat de kwaliteit van de programmering verbetert en dat er een grotere rol komt voor regionale zenders.

“Wat ons betreft krijgen de regionale omroepen het derde net, gaat hun financiering weg bij de provincies en wordt de samenwerking met de NOS versterkt,” zegt VVD-Kamerlid Anouschka van Miltenburg dinsdag in De Telegraaf.

Wat er in dat geval met de kinderprogrammering op Nederland 3 dient te gebeuren is onduidelijk. Ook gaat Van Miltenburg niet in op het huidige profiel van de zender, dat in sterke mate op jongeren is gericht.

Volgens de VVD moet de ‘alleenheerschappij’ van de NOS worden opgeheven. Het kan blijven zorgen voor het landelijke en internationale nieuws, maar correspondenten van regionale omroepen kunnen andere kwesties in het land verslaan. Deze oplossing zorgt volgens Van Miltenburg niet alleen voor de gewenste bezuinigingen maar ook voor ‘een journalistieke impuls’.

Het CDA vindt het nog te vroeg voor een nieuwe indeling van het derde net. Minister Marja van Bijsterveldt (CDA) stuurt in juni een brief naar de Tweede Kamer over de toekomst van de publieke omroep.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen