dinsdag 16 januari 2018

Vragen over salaris directeur RTV Utrecht

De VVD en de SP in Utrecht stellen raadsvragen over het salaris van Paul van der Lugt, de directeur van RTV Utrecht. De baas van de regionale en lokale omroep ontving vorig jaar een loon van € 163.739 en een pensioenpremie van € 28.868.

Een deel van het totale budget dat RTV Utrecht te besteden heeft komt uit een bijdrage van de stad Utrecht voor de lokale zender UStad. VVD-raadslid André van Schie zegt dat de omroep zuiniger om zou moeten gaan met belastinggeld van de gemeente.

“Wanneer een organisatie als RTV Utrecht voor het grootste deel drijft op belastinggeld, dan passen daar ook inkomens bij die doelmatig en zuinig zijn. We moeten dus zorgvuldig zijn in de vraag of we zo veel subsidie willen geven aan een club die zijn overhead wel heel dik betaalt.”

De laatste jaren is het salaris van Van der Lugt stabiel gebleven en alleen geïndexeerd, zegt bestuursvoorzitter Pieter Broertjes van RTV Utrecht. “De Raad van Toezicht is op de hoogte van het salaris. Toen ik vier jaar geleden aantrad was het al zo. Ik heb het zogezegd geërfd.”

Broertjes constateerde indertijd dat het salaris van Van der Lugt binnen de norm valt van wat omroepbazen verdienen. Die wettelijke norm is € 228.599, het jaarsalaris van een minister. Dat betekent volgens de omroepvoorzitter echter niet dat een toekomstige opvolger op hetzelfde bedrag mag rekenen.

“De maatschappelijk discussie is in de afgelopen jaren natuurlijk erg veranderd. Je ziet alleen dat de salarissen meestal pas worden bijgesteld als er nieuwe mensen aantreden. Een nieuwe directeur van RTV Utrecht gaat dan ook fors minder verdienen.”

Bron: RTV Utrecht

Bericht delen