‘Vraag Ivo Niehe was niet afgesproken met management Britney Spears’
vrijdag 12 februari 2021

‘Vraag Ivo Niehe was niet afgesproken met management Britney Spears’

Het management van Britney Spears had niet met Ivo Niehe afgesproken om de destijds 17-jarige artiest vragen te stellen over plastische chirurgie. Ook is er met klem gevraagd om het fragment dat deze week in het nieuws kwam uit de montage te halen, maar dat is door de TV Show geweigerd. Dat zegt Florent Luyckx, die in 1999 bij de opnamen van het programma van Ivo Niehe aanwezig was.

Luyckx was erbij omdat hij toen verantwoordelijk was voor de marketing en promotie van Spears in Nederland. Niehe stelde haar een vraag over haar borsten, omdat in de pers werd gespeculeerd dat ze plastische chirurgie had gehad.

Die opnamen leidden deze week tot ophef, omdat het bewuste fragment is gebruikt in de documentaire Framing Britney Spears. Ivo Niehe reageerde hierop in AD. Hij zei dat hij Spears na alle publicaties over haar uiterlijk een serieuze kans wilde geven om daarop te reageren. Dit zou vooraf ook zijn afgesproken met haar management.

Niets afgesproken
Maar Luyckx ontkent deze lezing stellig. “Ik zag dat fotograaf William Rutten, die ook aanwezig was, er iets over had gepost op Instagram. Rutten werd daarop aangevallen, en daarom wilde ik het verhaal van Rutten bekrachtigen.”

“Het management heeft wel gevraagd of dat gedeelte uit het interview gehaald kon worden, maar de TV Show heeft dat geweigerd. Het was een situatie waarin zij zich heel ongemakkelijk voelde en wat ons op dat moment ook heel veel andere promotie-activiteiten heeft gekost. Die werden afgeblazen door het management.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen