woensdag 17 januari 2018

VPRO wil vrijheid om aan de grenzen te opereren

Woensdag presenteerde de VPRO een aantal van zijn nieuwe programma’s waarmee de omroep ook komend seizoen weer grenzen verkent. Vanzelfsprekend met reisseries op de vertrouwde zondagavond maar ook met nieuwe initiatieven op NPO 3 en op internet.

“We willen crossmedialer produceren en multimediaal zijn in het bereiken van ons publiek”, benadrukte algemeen directeur Lennart van der Meulen in zijn openingswoord van de seizoenspresentatie. “We willen de vrijheid om aan de grenzen te opereren. Want aan de rand van het peloton zit de mogelijkheid om de koers te verleggen, te ontsnappen aan het gewone, nieuwe wegen in te gaan.”

De VPRO vindt in zijn streven de NPO nog steeds niet aan zijn zijde. “We moeten steeds vaker vooraf toestemming vragen voor programmaontwikkeling, er zit nauwelijks lijn in het crossmediabeleid en het online fort NPO wordt almaar zwaarder opgetuigd”, aldus Van der Meulen. “Maar we geven niet op, want de ruimte die we opeisen om zelf meester te blijven van de keten van idee naar publiek is de essentie van de onafhankelijkheid die nodig is voor creatieve, kritische en vernieuwende media. Iets anders is uiteindelijk de dood in de pot.”

Meer informatie over de programmering van de VPRO in het najaar van 2017 is hier te vinden

Bron: VPRO/BM
 

Bericht delen