dinsdag 16 januari 2018

VPRO-serie Bikkels wint BANFF Rockie Award

Op het BANFF World Media Festival in Canada is de VPRO-jeugdserie Bikkels in de prijzen gevallen. Bikkels won een Rockie Award in de categorie Children’s Nonfiction. Twee van de regisseurs, Sarah Sylbing en Lot Hoogakker, waren aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Bikkels is een coproductie van VPRO en IDTV Docs.

Van de programma’s die de NPO had ingestuurd waren naast Bikkels Zusjes (NTR) en De Nieuwe Wereld (NTR) genomineerd voor een BANFF Rockie Award.

Bikkels is een serie over gewone kinderen met bijzondere zorgen. Wassen, strijken, koken, ondersteunen, troosten…. Allemaal zaken waarvan je het als kind normaal vindt dat je ouders dat doen. Toch is dat niet in elk huishouden vanzelfsprekend. Daar helpen kinderen mee met de zorg voor hun zieke of gehandicapte vader, moeder, broer of zus.

Het BANFF World Media Festival is een jaarlijks internationaal festival voor televisie en digitale media in Banff, in de Canadese Rocky Mountains. Het festival werd opgericht in 1979 en groeide sindsdien uit tot een trefpunt voor televisiemakers van over de hele wereld. Ieder jaar reikt het de Banff World Media Awards uit – ook Rockies genoemd – aan ’s werelds beste televisieprogramma’s en digitale media‐initiatieven.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen